Uçak Bileti

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi danışmanlık hizmetimizden faydalanmak için bizimle iletişime geçiniz.
Diğer sorularınız için +90(212) 914 0 914 nolu Çağrı Merkezimizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

BORDO (Normal) YEŞİL (Hususi) GRİ (Hizmet) ve Siyah (Diplomatik) tüm pasaportlara
vize uygulanmaktadır(!)

Pasaportunuzun seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 12 ay süresi ve en az 2 adet boş vize sayfasının
bulunduğunu kontrol ediniz. Eğer varsa eski pasaportlarınızıda göstermenizin sizin için referans
olacağını unutmayınız.

Vize başvuru formları ingilizce olarak hazırlanmıştır. Göçmen olmayan vize başvuruları için
internet üzerinden yeni elektronik "başvuru formu DS-160" doldurmalıdır. DS-160 formunu
doldurduktan sonra, müracaatçıların kişisel bilgilerinin ve barkod onay numarasının bulunduğu
sayfayı print etmeleri gerekmektedir. Adayların randevu günü konsolosluğa gelirken, onay
sayfasının çıktısını yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

A.B.D. Başkonsolosluğu vize başvurularında resmin boyutları 50x50mm olmalı ve baş fotoğrafın
ortasında yer almalıdır.

Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması, bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu vb. gibi
yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumununda, konsoloslukların iş yükünün artacağını dikkate
alarak, seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış
olduğunuz vizenin üzerindeki bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontol etmenizi önemle hatırlatırız.

Seyahat tarihinden en erken 4 ay öncesinden vize başvurunuzu yapabilirsiniz.


Başvuru formunu doldururken yapılan basit hatalar sebebi ile başvurunuz red alabilirsiniz. Bu nedenle evraklarınızı hazırlarken ve başvuru formunu doldururken profosyonel destek almanızı tavsite ederiz.
  1. Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 1 yıl ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaport’un “Açıklamalar” ile “Gümrük ve Döviz Kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır.)
  2. Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır.)
  3. Yeni çekilmiş arka fonu beyaz biyometrik (50mmX50mm) 2 adet vesikalık resim.
  4. Şirket antetli kağıdına - seyahat tarihlerini belirten A.B.D. Başkonsolosluğa hitaben İngilizce yazılmış vize talep dilekçesi. (kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış)
  5. Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş)
  6. Faaliyet Belgesi ORİJİNALİ (Ticaret veya Sanayi Odası - son 3 ay tarihli )

  7. Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem vergi matrahı işlenmiş olmalıdır.)
  8. Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
  9. Banka hesap cüzdanları:

    9.1 Güncel tarihli - Son 6 Aylık hesap hareketli ve yeterli bakiyesi bulunan banka cüzdan ASLI veya

    9.2- Bankanın Orjinal Antetli kağıdına yazılmış son hesap durumunu gösteren Referans yazısı yada

    9.3 İnternetten yada bankadan alınmış son 6 Aylık hesap extresi--dökümü olarak istenmektedir.

    (Her iki belgede kaşeli ve imzalı olmalı ve belgeyi imzalayan yetkililerin imza sirküleri eklenmelidir)
  10. SSK işe giriş bildirgesi (yolcunun çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda, önceki işyerinden SSK işe giriş bildirgesini temin etmelidir)

  11. SGK (SSK) hizmet dökümü (sgk.gov.tr adresinden yada SGK müdürlüklerinden alınabilir)
  12. Maaş Bordrosu (Son 3 ay)

  13. Tapu fotokopisi (var ise)
  14. Araç Ruhsatı fotokopisi (var ise)
  15. Konfirmeli otel ve Uçak rezervasyonu (tarafımızdan yapılmaktadır)
  16. Seyahat sağlık sigortası poliçesi (tarafımızdan yapılmaktadır.)
  17. Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli Orjinal Nüfus kayıt örneği
  18. T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdanı Fotokopisi

Not: Konsolosluk gerekli gördüğü takdirde yukarıdaki listede istenen belgelerin dışında başka belgeler de isteyebilir yada mevcut tüm evrakların orijinallerini görmek isteyebilir.

Not: İstenmediği sürece talep edilenlerin dışında kesinlikle Orijinal evrak göndermeyiniz kaybolan orijinal evraklardan şirketimiz kesinlikle sorumlu olmayacaktır.

  1. Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 1 yıl ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun “Açıklamalar” ile “Gümrük ve Döviz Kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır.)
  2. Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır.)
  3. Yeni çekilmiş arka fonu beyaz biyometrik (50mmX50mm) 2 adet vesikalık resim.
  4. Şirket antetli kağıdına - seyehat tarihlerini belirten A.B.D. Başkonsolosluğa hitaben İngilizce yazılmış vize talep dilekçesi. (kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış)
  5. Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş)
  6. Faaliyet Belgesi ORİJİNALİ (Ticaret veya Sanayi Odası - son 3 ay tarihli )

  7. Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem vergi matrahı işlenmiş olmalıdır.)
  8. Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
  9. Banka hesap cüzdanları:

    9.1 Güncel tarihli - Son 6 Aylık hesap hareketli ve yeterli bakiyesi bulunan banka cüzdan ASLI veya

    9.2- Bankanın Orjinal Antetli kağıdına yazılmış son hesap durumunu gösteren Referans yazısı yada

    9.3 İnternetten yada bankadan alınmış son 6 Aylık hesap extresi--dökümü olarak istenmektedir.

    (Her iki belgede kaşeli ve imzalı olmalı ve belgeyi imzalayan yetkililerin imza sirküleri eklenmelidir)
  10. Konfirmeli otel ve Uçak rezervasyonu (tarafımızdan yapılmaktadır)
  11. Seyahat sağlık sigortası poliçesi (tarafımızdan yapılmaktadır.)
  12. Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli Orjinal Nüfus kayıt örneği
  13. T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdanı Fotokopisi
  14. Tapu fotokopisi (var ise)
  15. Araç Ruhsatı fotokopisi (var ise)

Not: Konsolosluk gerekli gördüğü takdirde yukarıdaki listede istenen belgelerin dışında başka belgeler de isteyebilir yada mevcut tüm evrakların orijinallerini görmek isteyebilir.

Not: İstenmediği sürece talep edilenlerin dışında kesinlikle Orijinal evrak göndermeyiniz kaybolan orijinal evraklardan şirketimiz kesinlikle sorumlu olmayacaktır.

  1. Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 1 yıl ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaport’un “Açıklamalar” ile “Gümrük ve Döviz Kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır.)
  2. Vize Talep Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır.)
  3. Yeni çekilmiş arka fonu beyaz biyometrik (50mmX50mm) 2 adet vesikalık resim.
  4. Seyahat tarihlerini belirten A.B.D. Başkonsolosluğa hitaben İngilizce yazılmış vize talep dilekçesi.
  5. Bağlı bulunduğu makamdan çalıştığına dair görev yazısı.(kaşe ve imzalı)

  6. Resmi kurum görev kimlik kartının önlü/arkalı fotokopisi

  7. Maaş bordrosu (son 3 ay)
  8. Banka hesap cüzdanları:

    8.1 Güncel tarihli - Son 6 Aylık hesap hareketli ve yeterli bakiyesi bulunan banka cüzdan ASLI veya

    8.2- Bankanın Orjinal Antetli kağıdına yazılmış son hesap durumunu gösteren Referans yazısı yada

    8.3 İnternetten yada bankadan alınmış son 6 Aylık hesap extresi--dökümü olarak istenmektedir.

    (Her iki belgede kaşeli ve imzalı olmalı ve belgeyi imzalayan yetkililerin imza sirküleri eklenmelidir)
  9. Tapu fotokopisi (var ise)
  10. Araç Ruhsatı fotokopisi (var ise)
  11. Konfirmeli otel ve Uçak rezervasyonu (tarafımızdan yapılmaktadır)
  12. Seyahat sağlık sigortası poliçesi (tarafımızdan yapılmaktadır.)
  13. Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli Orjinal Nüfus kayıt örneği
  14. T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdanı Fotokopisi

Not: Konsolosluk gerekli gördüğü takdirde yukarıdaki listede istenen belgelerin dışında başka belgeler de isteyebilir yada mevcut tüm evrakların orijinallerini görmek isteyebilir.

Not: İstenmediği sürece talep edilenlerin dışında kesinlikle Orijinal evrak göndermeyiniz kaybolan orijinal evraklardan şirketimiz kesinlikle sorumlu olmayacaktır.

  1. Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 1 yıl ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaport’un “Açıklamalar” ile “Gümrük ve Döviz Kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır.)
  2. Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır.)
  3. Yeni çekilmiş arka fonu beyaz biyometrik (50mmX50mm) 2 adet vesikalık resim.
  4. Şirket antetli kağıdına - seyahat tarihlerini belirten A.B.D. Başkonsolosluğa hitaben İngilizce yazılmış vize talep dilekçesi. (kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış)
  5. Firma sahibinin imza beyannamesi fotokopisi (Süresi geçmemiş)
  6. Faaliyet Belgesi ORİJİNALİ (Ticaret veya Sanayi Odası - son 3 ay tarihli )

  7. Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem vergi matrahı işlenmiş olmalıdır.)
  8. Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi (varsa)
  9. Banka hesap cüzdanları:

    9.1 Güncel tarihli - Son 6 Aylık hesap hareketli ve yeterli bakiyesi bulunan banka cüzdan ASLI veya

    9.2- Bankanın Orjinal Antetli kağıdına yazılmış son hesap durumunu gösteren Referans yazısı yada

    9.3 İnternetten yada bankadan alınmış son 6 Aylık hesap extresi--dökümü olarak istenmektedir.

    (Her iki belgede kaşeli ve imzalı olmalı ve belgeyi imzalayan yetkililerin imza sirküleri eklenmelidir)
  10. Tapu fotokopisi (var ise)
  11. Araç Ruhsatı fotokopisi (var ise)
  12. Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli Orjinal Nüfus kayıt örneği
  13. Konfirmeli otel ve Uçak rezervasyonu (tarafımızdan yapılmaktadır)
  14. Seyahat sağlık sigortası poliçesi (tarafımızdan yapılmaktadır.)
  15. T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdanı Fotokopisi

Not: Konsolosluk gerekli gördüğü takdirde yukarıdaki listede istenen belgelerin dışında başka belgeler de isteyebilir yada mevcut tüm evrakların orijinallerini görmek isteyebilir.

Not: İstenmediği sürece talep edilenlerin dışında kesinlikle Orijinal evrak göndermeyiniz kaybolan orijinal evraklardan şirketimiz kesinlikle sorumlu olmayacaktır.

  1. Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 1 yıl ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaport’un “Açıklamalar” ile “Gümrük ve Döviz Kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır.)
  2. Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır.)
  3. Yeni çekilmiş arka fonu beyaz biyometrik (50mmX50mm) 2 adet vesikalık resim.
  4. Firma antetli kağıdına - seyahat tarihlerini belirten A.B.D. Başkonsolosluğa hitaben İngilizce yazılmış vize talep dilekçesi. (kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış)
  5. İmza Beyannamesi fotokopisi (Şirket ise imza sirküleri fotokopisi) (Süresi geçmemiş)
  6. Faaliyet Belgesi ORİJİNALİ (Bağlı bulunduğu Meslek Odasından - son 3 ay tarihli )
    Avukatlar Baro’dan
    Doktorlar Tabipler Odasından
    Eczacılar Eczacılar Odasından
    Diş Hekimleri Diş Hekimleri Odasından
    Mim.ve Müh. Mim. Ve Müh. Odasından
  7. Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem vergi matrahı işlenmiş olmalıdır.)
  8. Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi (şirket ise)
  9. Banka hesap cüzdanları:

    9.1 Güncel tarihli - Son 6 Aylık hesap hareketli ve yeterli bakiyesi bulunan banka cüzdan ASLI veya

    9.2- Bankanın Orjinal Antetli kağıdına yazılmış son hesap durumunu gösteren Referans yazısı yada

    9.3 İnternetten yada bankadan alınmış son 6 Aylık hesap extresi--dökümü olarak istenmektedir.

    (Her iki belgede kaşeli ve imzalı olmalı ve belgeyi imzalayan yetkililerin imza sirküleri eklenmelidir)
  10. Tapu fotokopisi (var ise)
  11. Araç Ruhsatı fotokopisi (var ise)
  12. Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli Orjinal Nüfus kayıt örneği
  13. Konfirmeli otel ve Uçak rezervasyonu (tarafımızdan yapılmaktadır)
  14. Seyahat sağlık sigortası poliçesi (tarafımızdan yapılmaktadır.)
  15. T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdanı Fotokopisi

    Not:
    Konsolosluk gerekli gördüğü takdirde yukarıdaki listede istenen belgelerin dışında başka belgeler de isteyebilir yada mevcut tüm evrakların orijinallerini görmek isteyebilir.
    Not: İstenmediği sürece talep edilenlerin dışında kesinlikle Orijinal evrak göndermeyiniz kaybolan orijinal evraklardan şirketimiz kesinlikle sorumlu olmayacaktır.
  1. Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 1 yıl ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaport’un “Açıklamalar” ile “Gümrük ve Döviz Kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır.)
  2. Vize Talep Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır.)
  3. Yeni çekilmiş arka fonu beyaz biyometrik (50mmX50mm) 2 adet vesikalık resim.
  4. A.B.D. Başkonsolosluğa hitaben İngilizce yazılmış seyahat tarihlerini belirten vize talep dilekçesi.
  5. Emeklilik cüzdanın yada kartının fotokopisi

  6. Emeklilik maaşı aldığı banka kartı ve banka hesap cüzdanının fotokopisi
    (Banka hesap cüzdanında net maaş miktarını gösteriyor olmalı.
  7. Banka hesap cüzdanları:

    7.1 Güncel tarihli - Son 6 Aylık hesap hareketli ve yeterli bakiyesi bulunan banka cüzdan ASLI veya

    7.2- Bankanın Orjinal Antetli kağıdına yazılmış son hesap durumunu gösteren Referans yazısı yada

    7.3 İnternetten yada bankadan alınmış son 6 Aylık hesap extresi--dökümü olarak istenmektedir.

    (Her iki belgede kaşeli ve imzalı olmalı ve belgeyi imzalayan yetkililerin imza sirküleri eklenmelidir)
  8. Tapu fotokopisi (var ise)
  9. Araç Ruhsatı fotokopisi (var ise)
  10. Konfirmeli otel ve Uçak rezervasyonu (tarafımızdan yapılmaktadır)
  11. Seyahat sağlık sigortası poliçesi (tarafımızdan yapılmaktadır.)
  12. Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli Orjinal Nüfus kayıt örneği
  13. T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdanı Fotokopisi

Not: Konsolosluk gerekli gördüğü takdirde yukarıdaki listede istenen belgelerin dışında başka belgeler de isteyebilir yada mevcut tüm evrakların orijinallerini görmek isteyebilir.

Not: İstenmediği sürece talep edilenlerin dışında kesinlikle Orijinal evrak göndermeyiniz kaybolan orijinal evraklardan şirketimiz kesinlikle sorumlu olmayacaktır.

Sarıçamlar Turizm, Konsolosluklar ile yolcular arasında işlemlerinizi organize eden aracı bir kurum hüvviyetinde olup, vizenin çıkması ile ilgili herhangi bir garanti veremez, başvuruların reddi halinde hiçbir şekilde Konsolosluklar üzerinde yaptırım gücü olamaz.