Uçak Bileti

Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi danışmanlık hizmetimizden faydalanmak için bizimle iletişime geçiniz.
Diğer sorularınız için +90(212) 914 0 914 nolu Çağrı Merkezimizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

BORDO (Normal) pasaportlardan vize istenmektedir.
YEŞİL (Hususi) GRİ (Hizmet) ve Siyah (Diplomatik) pasaportlara vize UYGULANMAMAKTADIR.

Tüm Schengen ülkelerinin ortak kararı gereği, pasaport süresi ilk alındığı tarihten itibaren 10 yıldan fazla
olan pasaportların başvuruları kesinlikle kabul edilmeyeceğinden, schengen ülkelerine seyahat edecek
olan yolcularımızın pasaportlarını mutlaka DEĞİŞTİRMELERİ gerekmektedir.

Pasaportunuzun seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süresi ve en az 2 adet boş vize sayfasının
bulunduğunu kontrol ediniz. Eğer varsa eski pasaportlarınızdaki schengen vizelerini göstermenizin sizin
için referans olacağını unutmayınız.

Vize başvuru formları eksiksiz olarak, okunaklı ve büyük harfle doldurulmalı, 3 adet imza bölümü pasaport
sahibi tarafından mutlaka imzalanmalıdır. Seyahat edecek her çocuk için ayrıca bir vize formu doldurulmalı
ve 18 yaş altı çocukların vize bavuru formu 3 adet imza bölümünün hem Annenin, hemde Babanın imzalaması
gerekmektedir. İlaveten18 yaş altı çocuklar için noter'den muvaffakatname (hem anne, hemde baba'dan ayrı ayrı) çıkarılmalıdır.

Konsolosluk boş pasaportlu ve ilk defa schengen vizesi alacak yolcuları gerekli gördüğü durumlarda şahsi
görüşmeye çağırmakta ve listede bulunan evrakların dışında ek evrak talep edebilmektedir.

Belirli bir maddi geliri olmayan, ebeveynlerden ayrı olarak seyahat edecek ve tek başına vize başvurusu
yapacakların (18 yaş üstü çalışmayan ev kızı, öğrenci, askerden yeni terhis olan vb.) kendilerini maddi olarak
destekleyen kişilerin (Anne-Babanın) evraklarını getirdikleri ebeveynlerinden tüm masrafları karşılayacaklarına
dair imzalı bir dilekçeyle beraber, imza eşleşmesi için dilekçedeki imzanın o şahısa ait olduğunu ispatlayan
resmi bir evrak beyan etmelidirler. (Sürücü belgesinin önlü-arkalı fotokopisi veya var ise pasaportunun resimli
ve imzalı sayfalarının fotokopileri yada var ise imza beyannemesi)

Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması, bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu vb. gibi
yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumununda, konsoloslukların iş yükünün artacağını dikkate
alarak, seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış
olduğunuz vizenin üzerindeki bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontol etmenizi önemle hatırlatırız.


Başvuru formunu doldururken yapılan basit hatalar sebebi ile başvurunuz red alabilirsiniz. Bu nedenle evraklarınızı hazırlarken ve başvuru formunu doldururken profosyonel destek almanızı tavsite ederiz.
Sarıçamlar Turizm, Konsolosluklar ile yolcular arasında işlemlerinizi organize eden aracı bir kurum hüvviyetinde olup, vizenin çıkması ile ilgili herhangi bir garanti veremez, başvuruların reddi halinde hiçbir şekilde Konsolosluklar üzerinde yaptırım gücü olamaz.